Realistisempi panssari • Voisit rakentaa ja käyttää kolmea erilaista panssaria.

  Gambesoni (eng. Gambeson): Villasta ja narusta, antaa hyvää suojusta kaikelta (oikeassa elämässä tämä oli hyvin yleinen, sekä erittäin tehokas tapa suojata itseäsi.)

  Rengaspanssari (eng. Mail armor): Tehdään raudasta renkaita ja niistä panssari. Antaa erittäin hyvää suojusta jousen nuolia vastaan, mutta ei suojaa varsijouselta ja hyvän suojan teräaseita, kuten keihäitä ja miekkoja vastaan. Kuitenkin on tehotonta tylppiä aseita, kuten nuijia vastaan.

  Levypanssari (eng. Full plate armor): tehdään takomalla rautaa. Antaa erittäin hyvän suojan nuolilta, melkein täyden suojauksen miekoilta ja keihäiltä, kuitenkin puukkoa vastaan ei yhtä hyvää, koska puukon voi ujuttaa panssaeilevyjen väliin. Tehokkain ase levypanssaria vastaan on tylpät aseet, kuten nuijat.

  Tämä konsepti ei olisi hullu, vaikkei se välttämättä ole hyvä, sillä historiallisesti tämä on paljon tarkempaa. Miekat ja muut teräaseet olivat hyödyttömiä ritarien levypanssaria astaan, joten heitä vastaan käytettiin tylppiä aseita, esim sotavasaroita tai nuijia. Gambesoni ja rengaspanssaro oli yleisimpiä panssareita hintansa takia ja gambesonia pidettiin yleensä molempien alla, sillä pelkkä levy- tai rengaspanssari ei suojannut iskuilta.
  Halvin olisi gambesoni, mutta sen suoja ei olisi paras ja siinä voisi ylikuumentua, sitten tulisi rengaspanssari, joka oli painavaa ja kallista ja lopuksi levypanssari joka oli painavinta sekä kalleinta. • @memoryzone Kyllähän tässä ideaa on 🙂 • @memoryzone No nyt on idea! • Idea on hyvä, mutta asusteiden lisäys on tällä hetkellä rajattua.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata