• Voisit rakentaa ja käyttää kolmea erilaista panssaria.

  Gambesoni (eng. Gambeson): Villasta ja narusta, antaa hyvää suojusta kaikelta (oikeassa elämässä tämä oli hyvin yleinen, sekä erittäin tehokas tapa suojata itseäsi.)

  Rengaspanssari (eng. Mail armor): Tehdään raudasta renkaita ja niistä panssari. Antaa erittäin hyvää suojusta jousen nuolia vastaan, mutta ei suojaa varsijouselta ja hyvän suojan teräaseita, kuten keihäitä ja miekkoja vastaan. Kuitenkin on tehotonta tylppiä aseita, kuten nuijia vastaan.

  Levypanssari (eng. Full plate armor): tehdään takomalla rautaa. Antaa erittäin hyvän suojan nuolilta, melkein täyden suojauksen miekoilta ja keihäiltä, kuitenkin puukkoa vastaan ei yhtä hyvää, koska puukon voi ujuttaa panssaeilevyjen väliin. Tehokkain ase levypanssaria vastaan on tylpät aseet, kuten nuijat.

  Tämä konsepti ei olisi hullu, vaikkei se välttämättä ole hyvä, sillä historiallisesti tämä on paljon tarkempaa. Miekat ja muut teräaseet olivat hyödyttömiä ritarien levypanssaria astaan, joten heitä vastaan käytettiin tylppiä aseita, esim sotavasaroita tai nuijia. Gambesoni ja rengaspanssaro oli yleisimpiä panssareita hintansa takia ja gambesonia pidettiin yleensä molempien alla, sillä pelkkä levy- tai rengaspanssari ei suojannut iskuilta.
  Halvin olisi gambesoni, mutta sen suoja ei olisi paras ja siinä voisi ylikuumentua, sitten tulisi rengaspanssari, joka oli painavaa ja kallista ja lopuksi levypanssari joka oli painavinta sekä kalleinta.


 • @memoryzone Kyllähän tässä ideaa on 🙂


 • @memoryzone No nyt on idea!


 • Nyt esimerkiksi levypanssarin toteuttaminen olisi mahdollista netheriittisuojavarusteiden ansiosta.


 • Aika hyviä ideoita. Nyt kun 1.16. päivityksessä tuli netheriitti-armorit, voidaan näistä lisätä uusi armorisetti.

  En itse henkilökohtaisesti innostu tuosta levypanssarista - käytännössä nykyinen rautahaarniska ajaa saman asian, ollen jo nyt se "jykevin" ja tällä hetkellä ainoa haarniska. Armoreille ei saa custom modeleita tehtyä, joten ero näiden välillä olisi aika pieni. Sillä on myös haettu haastavuutta, ettei mitään timanttiarmorien veroista löydy Valtakaudesta.

  Rengaspanssari on kuitenkin hyvä idea lisätä nyt "takaisin", ja sille craftatusresepti rautaketjuista. Tälle voisi hifistellä jonkun custom-tekstuurin (matchaamaan nyk. ketjun tekstuurin kanssa), vanillatekstuuri ei ole imo mikään kovin kaunis. Rengaspanssari ei suojaisi yhtä hyvin kuin rautahaarniska, mutta sen kanssa voisi olla siihen nähden huomattavasti ketterämpää liikkua.

  Olen myös pyöritellyt ideoita että eri lyömäaseet voisi toimia eri tavalla tiettyjä armoreita vastaan, tällöin olisi oikeasti tärkeää miettiä taistelun kannalta mitä aseita kuljettaa mukana. Varsijousta (ja jousta) olisi myös realistista heikentää nykyisestä armoreita vastaan.

  Laitetaan näitä toteutukseen asap.