Oikeuslaitos tiedottaa • Holmen oikeuslaitoksen ilmoituksia lisätään tähän ketjuun.

  Oikeuslaitos hakee vartiostonkomentajaa
  Päävartija työskentelee oikeuslaitokselle ja toimii suoraan oikeuskanslerin alaisuudessa. Päävartijan vastuulla on ylläpitää vartiostoa. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi vartijoiden kouluttaminen ja palkkaaminen, vartioston sisäisen toiminnan organisointi, sekä mahdolliset kuulustelut, pidätykset ja rikostutkinnat sekä raporttien kirjoittaminen.

  Toisin sanoen, päävartijaksi hakevalta edellytetään:

  • Kykyä toimia vastuullisena esimiehenä
  • Hyvää kirjoitustaitoa
  • Lainkuuliaisuutta
  • Aktiivisuutta

  Myös laintuntemus, hyvät käytöstavat sekä motivoituneisuus edesauttavat työnhaussa.

  Hakemukset voidaan toimittaa suoraan minulle, kun olen paikalla, tai vaihtoehtoisesti Akatemialla sijaitsevaan postilaatikkooni.

  Vartiostonkomentajan virka täytetty. • Luvanvaraiset toimialat

  Panimotoiminta ja rahapelitoiminta ovat nyt luvanvaraisia toimialoja. Alkoholin valmistamista ja myyntiä varten tarvitset luvat. Myös rahapelitoimintaa varten vaaditaan lupa.

  Mikäli valmistat tai myyt alkoholia luvatta, syyllistyt rikokseen. Myös rahapelitoiminnan harjoittaminen luvatta on rikollista. Luvanvaraisten toimialojen lain 2 luvun §2 mukaan:
  Rahapelitoiminnalla tarkoitetaan sellaista toimintaa, johon osallistutaan vastiketta vastaan, ja jossa osallistujalla on mahdollisuus voittaa rahanarvoinen voitto. Jotta toiminta voidaan lukea rahapelitoiminnaksi, tulee sen olla laajamittaista ja järjestelmällisesti organisoitua.

  Tämä tarkoittaa siis sitä, että satunnaisella kapakkareissullanne ei ole laitonta pelata muutamaa erää Blackjackia, mutta mikäli toiminta muuttuu organisoiduksi ja vastaavia "pelikerhoja" syntyy, tarvitaan toimintaa varten luvat. Tämän lain avulla pyrimme turvaamaan rahapelialan yrittäjien toimeentuloa.

  Lupia haetaan ensisijaisesti omalta kaupunginvoudilta, mutta mikäli tällaista ei ole, tulee hakemukset ohjata kruununvoudille.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata