• Pohjolan keisarikunnan Maaherrana myös pankki- ja talousasiat kuuluvat vastuulleni. Tämä viestiketju on tarkoitettu taloutta koskeville muutoksille.

  VALUUTANVAIHTO (Valuutanvaihto on päättynyt!)

  Vaihtoprosessi
  Sekä lakia että rupla korvataan punnilla. Ruplien vaihto suoritetaan kauppa-arkkuja hyödyntävällä rahanvaihtopisteellä. Lakioille on tulossa vaihtopiste Holmeen pian, mutta tällä hetkellä niitä vaihdetaan ainoastaan käsin Roudassa valuutan kiertomäärän epävarmuuden takia. Vaihtosuhde on 1:1, ja vaihtaminen valuutanvaihtopisteillä on mahdollista tästä päivämäärästä 11.5.2020 saakka (ellei toisin ilmoiteta). Tämän jälkeen vaihtaminen on mahdollista pankissa asioimalla. Punnan uniikki tunnus on ”KK6U7Vgeg7evd”.

  Punnan lyhenne: P
  esim. 300P

  Roudan valuutanvaihtopiste
  Sijainti: Pohjolan keskuspankki
  202f2b65-6470-44a6-8810-3ac8d3222b9b-kuva.png
  4160f676-47fd-44d7-a951-d9192cacb74f-kuva.png

  Palkanmaksut
  Pohjolan keisarikunnan palkanmaksupäivä on sunnuntaisin, ja näin tulee olemaan jatkossa koko keisarikunnassa. Palkat tullaan jatkossa maksamaan punnissa. Valtion palkat tullaan yhdenmukaistamaan, joka erityisesti tarkoittaa palkankorotuksia Holmen alueen valtion työntekijöille.

  VEROMUUTOKSET

  Kauppa-arkkujen veroprosentit
  Vallanvaihdoksen seurauksena koko keisarikunnan kauppa-arkkujen veroprosentit muutetaan kymmeneen prosenttiin (10%). Holmen osavaltiossa prosentti pysyy siis samana kuin aikaisemminkin, mutta Roudan keisarillisessa osavaltiossa veroprosentti laskee 20% → 10%.

  Holmen kansalais- ja yritysvero
  Holmen asukkaita aiemmemin kurittanut, keskipalkkaiselta yli puolet tuloista vienyt kansalaisvero ja taloudellista toimintaa haitannut yritysvero kumotaan välittömästi.

  Muuta kauppa-arkuista:
  Vanhoilla valuutoilla toimivat kauppa-arkut tulee poistaa ja asettaa uudestaan oikeine veroprosentteineen. Verottajaksi merkitään Topzud.

  Ystävällisin terveisin, Maaherra Jergon


 • Lakioiden vaihtaminen punniksi on nyt mahdollista myös Holmessa.

  Lakian kiertomäärän epävarmuuden takia yksityishenkilö ei tällä hetkellä voi vaihtaa tuhatta lakiaa enempää. Suosittelemme huomattavan rikkaita henkilöitä keskustelemaan tästä erikseen kanssamme. Valuutanvaihtoa Holmessa suorittaa toistaiseksi minä ja kuvernööri Insalm Holmen raatihuoneella osoitteessa Raatikatu 4.


 • Pohjolan keskuspankki on ottanut käyttöön maksumääräykset.

  Luominen ja lunastaminen
  Maksumääräysten lunastaminen sekä luominen on täysin ilmaista, ja se onnistuu pankissa asioimalla. Jokainen tilin omaava pelaaja pystyy luomaan maksumääräyksiä omistamalleen tilille. Maksumääräyksen lunastamiseen ei tarvitse tiliä.

  HUOM!
  Maksumääräyksen lunastaminen edellyttää että sille osoitetulla tilillä on rahaa!

  Esimerkki maksumääräyksestä
  625186d4-113f-462e-9059-c0ab3dcb3d1c-kuva.png


 • Aikaa valuutanvaihtoon on nyt ollut kuukausi ja kaupankäynti punnilla onkin päässyt hyvään vauhtiin. Rahanvaihto muilla valuutanvaihtopisteillä kuin Pohjolan keisarikunnan keskuspankissa on päättynyt. Rahan vaihtamisen eräpäivää on pidennetty 13.5. asti, jonka jälkeen kaikki valuutanvaihto lopetetaan valtakunnallisesti. Mikäli et syystä tai toisesta ehdi palvelimelle tähän mennessä ja sinulla on vaihtamatonta rahaa, ilmoitathan tästä pikimmiten Tsaarille tai Maaherralle.


 • Wikiin lisätty infoa pankkijärjestelmästä ja sen toiminnasta.

  https://valtakausi.fi/wiki/index.php?title=Pohjolan_keisarikunta#Pankkij.C3.A4rjestelm.C3.A4


 • @Insalm on nimitetty pankkiirin virkaan.

  Lainahakemuksissa sekä muissa pankkiasioissa tulee olla ensisijaisesti yhteydessä pankkiiriin.