Mob-suoja sekä lyhdyt • Mielestäni olisi oikein hyvä roolipelin, sekä tunnelman kannalta, mikäli palvelimen kyliin ja kaupunkeihin, joissa on muurit, annettaisiin mob-suojat. Tämä mahdollistaisi tunnelmalliset viemäristöt, himmeät palatsit jne. En näe roolipelilisesti loogista syytä, miksi epäkuolleita sotureita tupsahtelisi kaupunkiin ilman useiden vartioiden huomaamatta, teurastaen sitten asukkaita. Eli siis, mob-suojat saisi vasta, kun kaupungilla, kylällä tai läänityksellä on toimivat muurit sekä mahdolliset portit. En yksinkertaisesti näe yhtäkään huonoa puolta kyseisestä ominaisuudesta.

  Toiseksi haluaisin lyhtyjen reseptin halventuvan. Soihduilla valaiseminen on rumaa sekä epäloogista, varsinkin sisätiloissa, sillä keskiajalla soihtuja ei käytetty muuten kuin ulkona, ja jos niiden haluttiin kestävän kauemmin kuin pari minuuttia, tehtiin niistä keihästäkin pidempiä. Tähän toivoisin muutosta, jolla lyhdyt korvaisivat soihdut, kun kerran kynttilöitä ei tulitelasta voi tehdä. Eli siis, muutama rauta nugetti, 1-2 per lyhty. Saisi kadut, sisätilat ja käytännössä kaiken kauniisti koristeltua ja valaistua. Nykyinen kahdeksan rautahippua per lyhty on mielestäni törkeän kallista ja ei ne lyhdyt tuo kenellekään iloa jos vain harva niitä tekee. Lisäksi toivoisin reseptiin lasipaneeleita!

  Mieluusti kuulisin kanssapelaajien kokemuksia sekä mielipiteitä kyseisistä ehdotuksista! • EHDOTTOMASTI tämän kannalla! Tätä olen yrittänyt ehdottaa jo pitkään. Aina ollaan puhuttu että pitää olla realistista ja roolipelillistä toiminta, mutta silti annetaan mobien spawnata kaupunkeihin. Tunnelmalliset viemäristöt ja himmeät palatsit on ollut jo mahdollisia pitkään, sillä mobit ei spawnaa pelaajien asettamille palikoille. Eniten tää ärsyttääkin ihan kaupungin kaduilla, kun ei nimittäin joka ikistä palikkaa viitsi nyt sentään vaihtaa kivitiileksi tms. Puistoalueet, torit ja ylipäätään kaikki vähänkin ruohoa tai soraa sisältävät alueet kärsii eniten.

  Routa on jo nyt soihdutettu pilalle mut onpa ainakin mobiturvallinen kaupunki, eiku ei ollukaan kun johonkin syrjäisen kadun kaninkoloon spawnaa 100 zombia minuutissa ja ne leviää kaikkialle Routaan. Holmessakin tuntuu olevan mobit aika iso ongelma kun siellä on paljon enemmän ruohikkoa kuin Roudassa ja se on muutenkin metsäinen paikka. Kaupunkien pitäisi olla öisin se turvapaikka mobien keskellä, mutta nyt homma on ihan päinvastoin. Holmen keskusaukiokin on varmaan Valtakauden vaarallisin paikka, ei sen takia että sieltä pääsee kasinolle ja että siellä on baari tai ainakin oli, vaan siksi että sinne spawnaa mobeja niin maan birusti joka suunnasta ja siellä kuolee tosi nopeasti kun mobeja tulee vasemmalta ja oikealta ja lopuksi kun luulet jo kukistaneesi joka ikisen öhkömönkiäisen niin joku metsien kusipää tökkää sua kaksipäisellä kirveellä selkään ja kamat leviää pitkin katuja.

  Lyhtyjen reseptin halventumiseen ei mielipidettä, ei kiinnosta paskan vertaa, mobisuojauksen lisääminen tässä on lähellä sydäntä. • Minecraftin spawnausmekaniikat tekee mobitilanteen erityisen ärsyttäväksi. Jos ei valaise paikkoja, tulee (vähän) mobeja kaikkialle. Jos yrittää valaista kaiken, sama määrä mobeja spawnaa sinne missä ei ole valoa. Hyvällä tuurilla se on maan alla, huonolla tuurilla esim. keskellä puistoa. Kun nämä mobit on tapettu, uudet spawnaavat samaan paikkaan... Sata hirviötä parissa minuutissa on mun kokemuksen mukaan ihan realistinen arvio, jos kaikki on valaistu (esim. päivällä, kun rakentaa vahingossa pimeän kohdan) eikä alla ole pimeitä luolia.

  Olisi todella hyvä saada tämä ongelma pois edes isoista kaupungeista. Tietysti se, miten kaupungin määrittelee, voi olla kiistanalaista... Tarvitseeko jokainen kaupunki oikeasti muurit? • Ehdottomasti itse aloitin pelin eilen ja kuolin melkein koska kaupunki oli aivan täynnä mobeja. Joten kannatan ehdottomasti tätä idea • Tähän liittyen olisi myös hyvä tarkistaa, spawnaako uusien pelaajien spawneille mobeja yöllä. Ainakin Roudassa näin kävi kun itse aloitin, kuolin ennen kuin respack oli ehtinyt latautua... • @Cestroneus tämä on todella hyvä idea ja varsinkin tuo mob-suoja. Olisi paljon realistisempaa, että kylään, jossa on hyvät portit ja korkeat muurit ei pääsisi syntymään mobeja. Ja minunkin mielestäni lyhtyjen tekeminen on tällä hetkellä todella kallista. Niitä pitäisi halventaa paljon. Lisäksi soihduilla sisältä valaiseminen näyttää joissakin paikoissa todella rumalta. Olisi hyvä jos voisi käyttää lyhtyjä sisätiloissa ilman, että menetät 8 rautahippua. • Voisiko ylläpito @Valtakausi antaa jotain kommenttia koskien Cestroneuksen ehdotusta mob-suojauksesta? Aloituspostauksella on 18 upvotea ja 0 downvotea. Valtakautta mainostetaan mm. sanoin "Valtakausi on pelaajien serveri." Siksi onkin vähän outoa, että juuri eniten pelaamista hyödyttävät ominaisuudet, vähiten haittaavat ja eniten upvoteja ja vähiten downvoteja saaneet ominaisuudet (esim juuri mob-suoja ja @Heidi_R:n ehdottama ammatti-komento) ovat vieläkin lisäämättä palvelimelle.

  Tässä aiheeseen liittyvä kuva:
  2020-05-02_12.19.55.png
  Siinä on Roudan tori, mobiturvallisesti soihdutettu, sillä pimeä tori olisi hengenvaarallinen mobien takia. Valitettavasti tori ei ole oikeasti mobiturvallinen, koska sinne vyöryy satojen blockien päästä kauemmaksi spawnanneita örkkejä kasapäin. Lopputuloksena on ruma tori täynnä örkkejä.

  Tässä taas on Roudan satama-alueen ydinkeskusta.
  2020-05-02_12.33.53.png
  Siihenkin on kuollut yön aikana örkki. Postilaitoksen eteen alueelle, joka on erittäin hyvin soihdutettu ja täynnä mukula- ja kivitiiltä, eli blockeja joille mobien ei pitäisi spawnata.

  Eli nyt sitä kommenttia Valtakausi , miksi mob-suojausta ei tule lisätä? Ei voi olla ainakaan turhia kiireitä kun paljon mitättömämpiäkin juttuja on lisätty viimepäivinä. • @Valtakausi milloin meinaat vastata? • Kiitos palautteesta. Palvelimelle on suunnitteilla mobisuojaus, joka on pelaajien itse rakennettavissa esimerkiksi kyliin ja kaupunkeihin. Ominaisuus saadaan lisättyä palvelimelle toivottavasti jo lähiaikoina! • Olisi varmaan jo aika lisätä se mob-suoja, sillä tämmöisiä tilanteita tapahtuu liian usein. 2020-06-21_13.50.01.png • Joo ja tässä sitten vielä näkymä Roudan satamasta..
  2020-06-23_15.18.07.png


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata