Sääntömuutokset • Ehdotan, että Valtakaudessa vallitsevan tilanteen vuoksi sääntöjä kehitettäisiin parempaan suuntaan. Tällä hetkellä on mahdollista, että yksi pelaaja tuhoaa pelaamisen ilon kymmeniltä muilta pelityylillä, joka vaatii ainoastaan hyvät taidot pvp:ssä sekä tietynsuuntaisen unirytmin.

  Se, että yksi pelaaja tai erittäin pieni ryhmä voi hetken mielijohteesta julistuksen varjolla sen kummempia suunnittelematta ryhtyä tappamaan pelaajia ei mielestäni toteuta Valtakauden ideaa, joka oli ymmärryksessäni se, että palvelin ei olisi yleinen pvp-kenttä yhden iloksi vaan toimet olisi pikemminkin ennalta eriteltyjä tapahtumia inhimilliseen vuorokaudenaikaan ja tappamisella / taisteluilla olisi jokin pidempinäköinen päämäärä kuin se, että toistuvasti metsästetään mahdollisuuksia ja hakeudutaan tappamaan yksittäisiä pelaajia minkä tahansa syyn varjolla.

  Mielestäni ei ole mitään roolipelillistä elementtiä tai järjellistä tarkoitusta sillä, että myöhään yöllä ja silloin kun palvelin on tyhjä tapetaan kaikkien pelaajien hevoset, olivatpahan ne sitten yleisissä talleissa tai murtauduttavissa olevissa tiloissa, tai että ratkaisu kaikkiin eteen tuleviin ongelmiin on kirurginen tappaminen esimerkiksi nopean hevosen ja varsijousien avulla, jolloin toisella pelaajalla ei ole mitään mahdollisuuttakaan selviytyä tilanteesta.

  En väitä, etteikö rikollisuus ja yksittäisetkin tappelutilanteet toisi mielenkiintoa palvelimelle, mutta kun sama kaavamainen yhden pelaajan päätettävissä oleva kuolemantuomio kullekin alkaa toistua kymmeniä kertoja niin se toimii juuri päinvastoin. • Hei.

  Ensinnäkään kyseessä ei ole mikään yhden miehen liike, vaan mukana on suhteellisen suuri porukka taustalla. Luuletteko esimerkiksi Katvekorven kykenevän kirjoittamaan näin hyvää tekstiä ja propagandaa? On totta että Katvekorpi on ollut eniten esillä, mikä johtuu täysin siitä että 1) Katvekorpi on meistä paras PvP:ssä ja 2) olette niin huonoja että isompaa joukkoa ei yleensä tarvita valvomaan Holmea.

  Sitten väite "hetken mielijohteesta julistuksen varjolla sen kummempia suunnittelematta ryhtyä tappamaan pelaajia" ei todellakaan pidä paikkansa. Ihan ensin saanen muistuttaa kuka tämän konfliktin oikeasti aloitti? Vai lähdittekö kenties sotimaan sillä ajatuksella että kukaan ei sano asiasta mitään vastaan?

  Ja vakuutamme että tällä kaikella on kyllä päämäärä. Vallankaappaus (tai pikemminkin sen esto) ei ole mikään vitsi, ja tulettekin näkemään lisätietoja suunnitelmista jo melko pian.

  Siviilitappoja on nimenomaan vältetty alusta asti, ja toimet ovat kohdistuneet mahdollisuuksien mukaan vain vihollisuuksia harjoittaviin pelaajiin. Lisäksi materia jolla voi olla sotilaskäyttöjä on (luonnollisesti) takavarikoitu tai tuhottu.

  Ja ei tämä sotiminen määräänsä enempää jatku. Jos on selkeästi tappiolla kuten te ilmiselvästi olette niin kannattaisiko reilusti myöntää tappionsa ja antautua, itse pitkitätte tätä ja teette tilanteesta itsellenne epämukavan.

  Sen sijaan että alatte vaatia sääntömuutoksia kun oma tilanne alkaakin yhtäkkiä vaikuttaa tukalalta, kannattaisi ehkä vähän miettiä onko itsessä jotain vikaa? Sitäpaitsi en suosittele ihan liikaa valittamaan säännöistä kun sodan aloituksenne oli se että huijasitte kasan rautamateriaalia (joka nyt selvästi on lopussa mikä harmittaa Purria) ja surmasitte Pohjolan johdon ilman sääntöjen mukaista varoitusta.

  Holmen demokraattisen tasavallan johto ja tukijat • "surmasitte Pohjolan johdon ilman sääntöjen mukaista varoitusta."

  Koska tämä aloitus koski sääntöjä ja syytät minua sekä muita vallankaappaukseen osallistujia sääntörikkeestä, niin selvitän vallankaappauksen pääpiirteet sekä lasken nämä kuvaesimerkit varovasti tuohon alle. En kiellä, etteikö tällaiset sääntörikesyytökset ottaisi jumalattomasti päähän, koska olin yksi niistä jotka jaksoivat kitistä edellisen vallankaappauksen järjettömyydestä saadaksemme tuon vallankaappaussäännön säännöksi ja sen toteutumiseen tässä vallankaappauksessa ollaan käytetty tuntikausia miettimisaikaa ja käyty useita keskusteluja.

  Olimme aktiivisesti suunnitelleet vallankaappausta noin kuukauden ajan ennen kuin se tapahtui ja turnajaisten oli määrä olla klassinen tapahtuma joko Tsaarin tai Komissaarin kaappaukselle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, koska olin sallinut tappamisen itsepuolustukseksi. Tsaari pyysi toimittamaan listan osallistujista ja jouduinkin yhdistelemään mahdollisimman luotettavat mutta samalla vähiten epäilyttävät osallistujat osallistumaan toiseen ohjelmanumeroon. Tsaari oli nimenomaan sanonut, että joukkuetappeluun, eli toiseen ohjelmanumeroon osallistuvilla ei tule olla kilpiä, kuitenkin kävelimme jonossa kentälle ja käytimme aikamme asettelemalla itsemme siistiin riviin, kaikki tämä Holmen kuningaskunnan bannerit kilpiemme koristeena eikä kukaan reagoinut mitenkään. Juuri ennen tapahtumaa Komissaari tiedusteli ensimmäistä kertaa turvatoimista, johon vastasin että "Eipä sen kummempia". Ei jatkokysymyksiä tai -toimia.

  Sodan aikana ainoatakaan hyökkäystä ei keretty tekemään, sillä aselepo solmittiin 9 minuuttia ennen Routaan hyökkäämisen määräaikaa. Myönnän tässä kohtaa tehneeni virheen ilmoittamalla hyökkäyksestä liian myöhään, sillä julkisesta varoituksesta huolimatta 43 minuuttia on liian pieni aikaikkuna reagoida hyökkäykseen mikäli rauhanehtoja ei hyväksytä.

  Toki sekin, että vaikka asiasta suoraan globalilla sanoisi niin vaikeatahan tiedon on määränpäähänsä kulkeutua, kun keskuskomitea (ja hurjat kossakat), ei juuri koskaan pelaillut eikä pelaa edelleenkään. Muitakin "eventtejä" asian tiimoilta kyllä tehtiin ja Pohjolavastaisuus alkoi Holmessa olla jo pitkälle etukäteen aivan päivänselvää, mutta ilmeisesti olisi pitänyt kysyä Tsaarin puhelinnumeroa ja varoitella asiasta ihan kellonaikoineen.

  2020-06-08_18.47.16.png

  2020-06-09_12.21.53.png

  2020-06-08_16.15.52.png • @Purrri
  En yleensä jaksa edes väitellä näin typeristä asioista, mutta nyt on kyllä aivan pakko työntää faktojakin tähän keskusteluun vaikka meneekin vähän aiheen aloituksen ulkopuolelle.

  Olimme aktiivisesti suunnitelleet vallankaappausta noin kuukauden ajan ennen kuin se tapahtui ja turnajaisten oli määrä olla klassinen tapahtuma joko Tsaarin tai Komissaarin kaappaukselle. Tämä ei kuitenkaan onnistunut, koska olin sallinut tappamisen itsepuolustukseksi.

  Tässä on kyllä aivan kaikki pielessä. Mayhemin alkaessa minua ja Tsaaria alettiin yrittää tappaa jo ennen kuin yhtäkään jousta oli laukaistu tai miekkaa sohaistu meidän puolelta. Joko teidän suunnitelmanne oli aivan paska, tai sen toteuttajat olivat.

  Tsaari oli nimenomaan sanonut, että joukkuetappeluun, eli toiseen ohjelmanumeroon osallistuvilla ei tule olla kilpiä, kuitenkin kävelimme jonossa kentälle ja käytimme aikamme asettelemalla itsemme siistiin riviin, kaikki tämä Holmen kuningaskunnan bannerit kilpiemme koristeena eikä kukaan reagoinut mitenkään. Juuri ennen tapahtumaa Komissaari tiedusteli ensimmäistä kertaa turvatoimista, johon vastasin että "Eipä sen kummempia". Ei jatkokysymyksiä tai -toimia.

  Tämä kuvaakin hyvin seuraavaa asiaa, josta aioin puhua. Keskuskomitea yritti antaa kuvernöörille mahdollisimman vapaat kädet toimia Pohjolan hallinnon alla, luottaen siihen että tiedätte Holmelaisina itse mikä on parhaaksenne. Ei mennyt paria viikkoakaan, kun saatiin varteenotettava vihje kuvernöörin budjetin väärinkäytöstä. Asia tarkastettiin minun ja tsaarin toimesta, paljastui todeksi ja budjettia muutettiin josta itku alkoikin. Kuitenkaan asiasta ei tehty edes rikosilmoitusta, koska ei haluttu haitata kuvernöörin ja sitä kautta Holmen asukkaiden elämää - myös Tihrin suunnalta rikosilmoitukset jätettiin tekemättä monista panimo-, kaivos- ja muista rikoksista tismalleen samoista syistä. Meillä on ollut yleisesti leppoisa asenne Holmea kohtaan ja yritetty juuri antaa vapautta ja sitämyötä vastuuta - tämän vuoksi esim. joukkotaistelussa näkyviin kilpiin ei kukaan meistä reagoinut. Kyseessä oli kuitenkin Holmen oma tapahtuma, jonka järjestäjät varmasti tietäisivät miten tapahtuman hoitaa. Sama turvatoimissa - pikaisella arvioinnilla en suurehkoja turvallisuusuhkia nähnyt joten ajattelin kuvernöörin olevan vastuussa asiasta ja pyytävän turvatoimia mikäli kokisi ne tarpeelliseksi.

  Toki sekin, että vaikka asiasta suoraan globalilla sanoisi niin vaikeatahan tiedon on määränpäähänsä kulkeutua, kun keskuskomitea (ja hurjat kossakat), ei juuri koskaan pelaillut eikä pelaa edelleenkään. Muitakin "eventtejä" asian tiimoilta kyllä tehtiin ja Pohjolavastaisuus alkoi Holmessa olla jo pitkälle etukäteen aivan päivänselvää, mutta ilmeisesti olisi pitänyt kysyä Tsaarin puhelinnumeroa ja varoitella asiasta ihan kellonaikoineen.

  On aivan totta, että ainakin oma pelaaminen on ollut viimeaikoina erittäin nollissa. Pääsyy on se, että mulla on valtakauden ulkopuolella myös omat työni, oma perheeni ja omat irl-asiani hoidettavana joten vapaa-aikaa jolloin jaksaisin käydä palvelimella jonka keskivertopelaajamäärä on n. 5, ei juuri jää ja etenkin nyt korona-aikana oon joutunut tekemään niin paljon töitä, että kaikki vapaa-aika menee nukkumiseen; tämän takia tuomarinkin valtaoikeuksia laajennettiin jotta asiat hoituisivat aktiivisille pelaajille mahdollisimman normaalisti. Myös muilla keskuskomitealaisilla on omat irl-asiansa - hyvä siis jos kuvernööri tai muut holmelaiset ehtivät pelata näistä asioista huolimatta.

  Hämmentävää tässä väittämässänne Pohjolavastaisuudessa on myös se, että juuri mikään ei hallinnon osalta muuttunut Pohjolan vallankaappauksen jälkeen. Ainoat selvät muutokset olivat siinä, että Pohjola käytti helvetisti omaisuuttaan yhteisvaluutan painamiseen (joka hyödytti aivan kaikkia) ja mm. rautaa jaettiin osavaltioille suoraan valtion omista varannoista. Holmen väki muutti suurilta osin Tihriin jolloin yritimme toki tehdä mahdollisimman laajaa ja oma-aloitteista yhteistyötä Tihrin kanssa - joka osoittautui hankalaksi mckrisu28:n myös pelatessa kovin vähän. En vallankaappauksen jälkeen ole kuullut veroja lukuunottamatta käytännössä ollenkaan moitteita hallinnosta joihin minulla olisi minkäänlaista vaikutusvaltaa (tai oikeastaan muistakaan asioista) - myös veroissa hauska seikka on että vouti jonka idea koko verot olivat myöhemmin kääntyi Pohjolaa vastaan juurikin mm. itse kehittelemiensä verojen vuoksi. Kysyin asiasta myös tsaarilta, ja hänkään ei ollut kuullut käytännössä ollenkaan moitteita mistään. Kuitenkin, holmelaisten ihanneyhteiskunta ilmeisesti perustuukin "kaikkea kivaa kaikille ilmaiseksi"-menetelmään jossa veroja tms. ei ole vaan työntekijöiden palkat hipovat pohjaa samalla kun hyödykkeiden hinnat ovat katossa ja valtion rahojen loppuessa voidaankin vaikka painaa lisää rahaa valtion kassaan tai muuten luoda valtiolle tuloja tyhjästä.

  Kuvien liittymistä mihinkään en oikeastaan edes tajua. Ensimmäisen kuvan on ilmeisesti tarkoitus olla jonkinlainen sääntöjen vaatima "roolipelillinen ilmoitus etukäteen tulevasta konfliktista" tai asia jossa on "annettu selvästi ymmärtää, että konflikti on syttymässä". Okatuksen roolipelihahmon tuntien, en ole ottanut sanaakaan hänen juttujaan tosissaan koko peliurani aikanani eivätkä hänen global-perseilynsä ole mitään uutta. En näe missään ensimmäisessä enkä toisessakaan kuvassa sääntöjen vaatimia asioita.
  Kolmas kuva taas hämmentää myös siksi, en nimittäin ikinä muista edes puhuneeni MisBale-nimiselle henkilölle joten hänen vihansa komissaaria kohtaan on erikoista. En myöskään ihan ymmärrä, miten tämä local-kanavalla käyty keskustelu liittyy mitenkään mihinkään.

  Huvittavaa on, että Pohjolan vallankaappauksessa me annoimme yli viikon ajan selkeitä viestejä Meleelle, joissa useasti varoittelimme että mikäli vaatimuksiimme ei suostuta niin asiat joudutaan hoitamaan toista kautta. Asiat eivät hoituneet, joten valta vaihtui eikä kukaan Holmelaisista edes tehnyt vastarintaa. Holmelaiset, nykyinen kuvernööri mukaanlukien, alkoivat valittaa tästä ja vaativat vallankaappaussääntöä joka lisättiin ja jota meidän vallankaappauksemme myös noudatti täysin jo ennen säännön olemassaoloa. Nyt, meidän olisi ilmeisesti pitänyt jonkun satunnaisen aina päätään aukomassa olevan henkilön vitseistä tajuta että vallankaappaus on syttymässä ja osata reagoida ilman, että mitään muita signaaleja holmelaisilta tyytymättömyydestä tulee - ja te vielä väitätte asian menevän täysin sääntöjen mukaan. Voitte syyttää tästä kaikesta hämmingistä vain itseänne - mitään ongelmia Pohjolan hallinnon alla tuskin olisi ikinä ollut jos edes yksi teistä olisi avannut suunsa ja pyytänyt niitä muutoksia asioihin mitkä teitä vituttivat. Vallankaappausta kun ei oikein voi olettaakaan kuten säännöt vaativat, kun moitteita mistään ei kuulu.

  Henkilökohtaisesti koko Holmi ei ole ikinä kiinnostanut mua niin paljon, että mulla olisi erityisesti halua olla osana keskuskomiteaa omistamassa sitä eikä vallankaappauksessa Holmen menetys minua juuri hetkauta. Toki Pohjolan omistaessa Holmen tein työni, laitoin Holmen vartioston toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla ja yritin ylläpitää sitä parhaani mukaan, mutta voin rehellisesti sanoa että jos esimerkiksi kuvernööri olisi ikinä kysynyt että saisiko hän ottaa kopin vartiostosta, olisi lupa varmasti myöntynyt. Muutenkin vallankaappauksen syyt hämmentävät - kuten aiemmin totesin, Pohjolan hallinnon alla juuri mikään ei muuttunut ja nyt Holmen ollessa jälleen itsenäinen ei mikään taaskaan vaikuta muuttuneen eikä teillä ole edes omia lakeja. Ilmeisesti kuitenkin aiemminkin mainittu ja aiemminkin teillä käytössä ollut "kaikkea kivaa kaikille ilmaiseksi"-yhteiskuntamalli jossa kaikki henkilöt ovat myös jonkinlaisia johtajia, pätee Holmelaisiin niin paljon että valta juovuttaa teidät.

  EDIT: En ole perehtynyt Katvekorven ja muiden toimiin sen tarkemmin, mutta melko huvittavaa että ensiksi väitätte oman, kymmenkertaisella sotilasmäärällä ilman ilmoitusta toteutetun vallankaappauksenne olevan sääntöjen mukainen mutta nyt kun vastustajalla on kymmenkertainen alimäärä ihmisiä sisseilemässä selkeillä ilmoituksilla mitä he tekevät ja miksi, niin tarvitaankin lisää sääntöjä vain ja ainoastaan koska te ette pärjää heille. • @Dunlew
  Nyt, meidän olisi ilmeisesti pitänyt jonkun satunnaisen aina päätään aukomassa olevan henkilön vitseistä
  tajuta että vallankaappaus on syttymässä

  Jos viittaat minuun niin olen Roudan perustaja, entinen komissaari, kauppias ja rakennusmestari. Itse olet vain laiska ja epämiellyttävä päänaukoja, töykeä ja pahantahtoinen kaikille. Tuon "vitsikampanjan" tarkoitus oli herätellä ja kuulostella olisiko Valtakaudessa muitakin vallankaappaushaluisia, ja suureksi ilokseni huomasin, että oli. • Melko ironista myös vaatia lisää sääntöjä vastapuolen pysäyttämiseksi, kun ette näköjään itsekään osaa noudattaa mitään olemassaolevistakaan:
  b6fe0de8-818d-4327-8f0d-1e7865b7c882-image.png
  f3821512-cccc-4cce-bb48-2cab6847920e-image.png


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata