Hieman aseista, etenkin nuijasta.  • Tällä hetkellä Valtakaudessa on jo useampi eri tapa tappaa toinen pelaaja ja/tai eläin/mörkö. Sapeli ja miekka ovat molemmat oivia aseita, erityisesti mörköjä ja eläimiä vastaan johtuen niiden suuresta lyöntinopeudesta ja hyvästä vahingonteosta. Tikarilla voit salamurhata ja selkäänpuukottaa vihollisiasi, ja keihäillä voit heittää ritarin ratsailta. Pitkämiekka ja etenkin kaksipäinen kirves ovat molemmat jo yleinen näky sotaväellä, sillä ne tekevät suurta vahinkoa. Tätä vahinkoa tietenkin kompensoidaan hitailla lyöntinopeuksilla. Näiden lisäksi on myös etäaseita, kuten jousi ja varsijousi, joista jälkimmäinen on osa jokaisen ex-kaartinkomentajan/nykyisen pääsihteerin arsenaalia. Nämä kaikki aseet ovat loistavia aseita palvelimella, tarjoten valinnanvaraa pelaajille.

    Kuitenkin Valtakaudessa yksi ase on selkeästi jäänyt vähemmälle käytölle. Piikkinuija. Historiallisesti piikkinuija tai muunlainen nuija/sotavasara oli yleinen ase raskaasti panssaroitujen sotamiesten keskuudessa, sillä se oli pitkälti paras ase hoitamaan muut raskaasti panssaroidut viholliset. Mielestäni piikkinuijaa voisi parannella osoittamaan kykynsä myös Valtakaudessa. Ase voisi tehdä suurempaa vahinkoa osuessa pelaajan päähän, ja sen lyönti voisi sivuuttaa osan pelaajan panssareiden antamasta suojasta. Kenties aseella voisi olla pieni mahdollisuus tainnuttaa vastustaja? Ehkäpä piikkinuijan lyönti voisi tilapäisesti estää vihollisen kyvyn käyttää kilpeä?

    Muita pikkuseikkoja on myöskin. Esimerkiksi piikkinuijan piikeistä voisi tehdä näkyvämpiä sen tekstuurissa. Toisaalta jos piikkinuijaa ei uudisteta, olisi todennäköisesti järkevämpää poistaa esine, ja korvata se jollakin hyödyllisemmällä. Lisäksi sotakirveen tekstuuria voisi hieman muuttaa, tehden terästä pienemmän ja siirtäen aseen sijaintia kädessä ns. taaemmas. Vaihtoehtoisesti sotakirveen voisi muuttaa yksipäiseksi sotakirveeksi, tai kenties jopa hilpariksi.

    Samaan aseuudistukseen voisi myös sisällyttää @Okatus aiemmin ehdottaman rapiirin, joka toimisi niin statussymbolina, kuin myös käytännöllisenä aseena panssaroimattomia tai kevyesti panssaroituja vihollisia vastaan.

    Tuli vain tälläinen mieleen näin myöhään illasta.


Kirjaudu sisään voidaksesi vastata